Tsjechië vakantieland.
Het nationale wapen van Tsjechië.

Welke gebieden heb je allemaal in Tsjechië.
Contact Info.
Adelaarsgebergte.

Schitterend volledig verbouwd Jagershuis te huur. Het Adelaarsgebergte, oftewel Orlicke Hory, behoort tot de kleinere bergketens van Tsjechie. Het gebergte bestaat uit een vrijwel ononderbroken 50 kilometer lange bergkam die zich uitstrekt langs de Poolse grens. De bergtoppen hebben een gemiddelde hoogte van 1000 meter. In de hoogste toppen komt u vooral sparrenbossen tegen. Deze bossen worden onderbroken door veengronden. Lager op de bergen vindt u beukenbossen met exemplaren van soms wel meer dan 200 jaar oud. Veel bomen bereiken hier een hoogte tot 35 meter.

In het gebied zijn ook veel bosweiden. Hier groeien meer dan 400 verschillende plantensoorten en veel paddenstoelen. In de eikenbossen staan eiken die maar liefst 300 tot 400 jaar oud zijn. In de Orlicke Hory leeft veel wild. Er lopen moeflons, herten, reeën en hazen rond. Ook het zeldzame damhert en de wilde zwijnen zijn er te vinden. De onderlinge hoogteverschillen langs de gehele keten zijn gering. Hierdoor zijn er volop mogelijkheden aanwezig zijn voor skitochten en afdalingen. In de meeste belangrijkste centra kunt u klassiek -en alpineskiën. Destne is het grootste skicentrum. Het wordt omgeven door skibanen en routes voor wintertochten. De sportvoorzieningen zijn goed bereikbaar via een hoofdweg die direct naar de grote parkeerplaats voert. Het jaarlijkse internationale Skiinterkritium evenement voor scholieren vindt plaats in Ricky, dat omsloten wordt door beboste bergtoppen. Naast wedstrijdbanenbevinden zich hier ook skipistes voor toeristen, langlaufbanen, en een skischans. Ook heeft men van hier uit toegang tot de hoofdroute van Orlicke Hory. Aan de oostkant van het gebergte ligt Cenkovice, dat ook beschikt over gevarieerde skiterreinen. In Orlicke Hory vinden regelmatig wereldkampioenschappen skibobrijden plaats.

Schitterend volledig verbouwd Jagershuis te huur. De bergen zelf en hun naaste omgeving maken deel uit van het Sudetengebied waar voor de Tweede Wereldoorlog de Duitse bevolking domineerde, zodat ook de vroegere namen van de nederzettingen Duits waren. De bergkam van het Adelaarsgebergte verloopt langs de Tsjechisch-Poolse grens en het hoogste deel bevindt zich aan de noordelijke kant waar wij ook de hoogste top Velká Deštná (1115 m) vinden. Richting zuidoost worden de rondachtige kammen dan geleidelijk lager tot aan de stroom van de rivier Divoká Orlice (Wilde Adelaar). Het noordelijke deel van het Adelaarsgebergte vormt eerst de staatsgrens, keert zich daarna een beetje naar het binnenland en geeft ruimte aan het zeer pittoreske en relatief weinig toeristisch ontwikkelde gebied tussen de bergen en de grens genoemd Záhoří (gebied achter de bergen). Zijn mooiste elementen – de landerijen bij de rivier Divoká Orlice – vervullen hier de rol van de staatsgrens. De dalen, die van de bergkam van het Adelaarsgebergte zuidelijk uitlopen, zijn lang, vaak ook romantisch, bebost en vaak dragen ze sporen van aloude ambachten. Aan de oevers van de beken stuit u op de restanten van zeer oude molenbeken die spinnerijen en weverijen aandreven; op sommige plaatsen zijn zelfs restanten van opgeheven glasblazerijen te vinden. Vanaf de noordkant is er een goede toegang tot het Adelaarsgebergte bij Nové Město nad Metují en het bergcentrum Olešnice v Orlických horách.

Mogelijkheden voor een actieve vakantie Het Adelaarsgebergte is geschapen voor het wandelen. En inderdaad, zouden we de toeristische gebieden op hun geschiktheid voor bepaalde activiteiten moeten indelen, dan zouden het Adelaarsgebergte en zijn voorgebergte in een categorie vallen die als sleutelwoorden heeft zwerftochten, uitstapjes, ontdekkingstochten e.d. Kort samengevat: alle mogelijke vormen van wandelen. Daarmee is echter nog niet gezegd dat u er niets anders kunt doen. Natuurlijke vertrekpunten op de weg naar het Adelaarsgebergte zijn de steden Náchod, Nové Město nad Metují en Rokytnice v Orlických horách – daar kan u makkelijk met de trein komen. Verder moet u met de bus direkt naar de toeristische knooppunten gaan waaronder Olešnice v Orlických horách, Deštné, Říčky of Rokytnice v Orlických horen.

Huisintsjechie.eu. ©

Validations for XHTML and CSS

Gebruiks vriendelijke website volgens alle richtlijnen die Google stelt voor het hebben van een online website.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!