Tsjechië vakantieland.
Het nationale wapen van Tsjechië.

Welke gebieden heb je allemaal in Tsjechië.
Contact Info.
Wandelen in en rond Nové Město nad Metují.

Schitterend volledig verbouwd Jagershuis te huur. Beleef de natuurpracht vanuit je vakantiehuis. Hier tref je prachtig groene heuvellandschappen, weiden, bossen en bergachtige gebieden. Er zijn veel beschermde landschapsgebieden en natuurreservaten, waar je nog oorspronkelijke bossen en zeldzame flora en fauna tegenkomt. De regio heeft een goed uitgezet netwerk van wandel- en fietsroutes om kennis te maken met de natuur. Voor de natuurliefhebbers en actieve toerist is hier dan ook genoeg te ontdekken vanuit onze vakantiehuizen!

Het Adelaarsgebergte is geschapen voor het wandelen. En inderdaad, zouden we de toeristische gebieden op hun geschiktheid voor bepaalde activiteiten moeten indelen, dan zouden het Adelaarsgebergte en zijn voorgebergte in een categorie vallen die als sleutelwoorden heeft zwerftochten, uitstapjes, ontdekkingstochten e.d. Kort samengevat: alle mogelijke vormen van wandelen. Daarmee is echter nog niet gezegd dat u er niets anders kunt doen. Natuurlijke vertrekpunten op de weg naar het Adelaarsgebergte zijn de steden Náchod, Nové Město nad Metují en Rokytnice v Orlických horách – daar komt u makkelijk met de trein komen. Verder moet u met de bus direkt naar de toeristische knooppunten gaan waaronder Olešnice v Orlických horách, Deštné, Říčky of Rokytnice v Orlických horen. Het is teveel om ze allemaal op te noemen, maar we lichtten er een paar uit: bij de unieke Rotssteden Adrspach en Teplice (Adrspassko-teplické skály) zie je een labyrint van kloven en ravijnen en bizarre rotsformaties. Dit zandstenen plateau, in de hooglanden van Broumov, vormt het grootste natuurreservaat van Tsjechië en is een waren trekpleister. Dan zijn er nog de Rotswanden van Broumov, een lange kam met rotssteden van zandsteen. En dan heb je nog het Beschermd Landschapsreservaat van het IJzergebergte (Zelezné hory) en Beschermd Landschapsreservaat Adelaarsgebergte (Orlické hory). Deze gebieden trekken veel bergsporters en wandelaars aan. Ook watersporten is mogelijk op de meren, zoals de stuwmeren Rozkos en Pastviny in het Adelaarsgebergte.

Schitterend volledig verbouwd Jagershuis te huur. Ski faciliteiten Janske Lazne - wandelroute!! 1. Vanuit Janske Lazne de 'Cerna hora' beklimmen In Janske Lazne met de kabelbaan omhoog (ca. 13 minuten) tot aan het eindstation; boven aangekomen heeft u de mogelijkheid om verder omhoog te wandelen (dit is aan te bevelen); op de terugweg neemt u niet de kabelbaan maar neemt u het pad onder de kabelbaan langs de berghelling naar beneden (vrij zwaar!) tot aan de geasfalteerde weg; deze volgt u naar links tot u weer de mogelijkheid hebt om langs de berghelling naar beneden te gaan via een begroeide helling tot aan het kabelbaanstation. Leuk om te combineren met een bezoek aan Janske Lazne. (Let op: de kabelbaan van Janske Lazne is op vrijdag gesloten i.v.m. de wekelijkse veiligheidscontrole en eventueel onderhoud) De Kabelbaan: een belevenis!

2. Van beginpunt Harrachov naar de bronnen van de Elbe (21 km) Vanaf de bushalte volgen we de blauwe route langs restaurant Mumlavska Bouda en de waterval van het beekje Mumlava; we blijven de blauwe route volgen door het dal tot aan de kruising van de wandelroutes en hier nemen we de groene route naar de bron vanwaar de Elbe ontspringt; nu gaan we de gele route volgen richting de Poolse grens (denk om uw paspoort; dit heeft u nodig bij de grensovergang) vanaf de grensovergang nemen we de rode route naar een aantal berghutten en deze blijven we volgen tot we weer terug komen in Harrachov, ons beginpunt.

3. Van beginpunt in Mala Upa naar de Snezka (10 km) Vanaf het beginpunt bij de parkeerplaats 'Spaleny Mlyn' in Mala Upa volgen we de blauwe route naar de berghut 'Jana Bouda'; nu gaan we de gele route volgen tot aan het tussenstation van de kabelbaan naar de Snezka (schneekoppe/Sneeuwkop); hiervandaan hebben we nog een vrij zwaar gedeelte te gaan naar het hoogste punt van de Snezka, maar daar hebben we dan ook een fantastisch uitzicht over de hele omgeving; vanaf de top kunnen we de kabelbaan nemen naar het plaatsje Pec pod Snezkou en hiervandaan kunt u de bus terug nemen naar Mala Upa.

Huisintsjechie.eu. ©

Validations for XHTML and CSS

Gebruiks vriendelijke website volgens alle richtlijnen die Google stelt voor het hebben van een online website.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!